Alice Radu, head coach

Cu o experiență de 5 ani în antrenorat și 11 ani în tenisul de performanță, pot spune că tenisul te ajută nu doar să te dezvolți dar, mai important, să te descoperi.
Am pregătit copii care au ajuns în topul clasamentelor la categoriile 10 și 12 ani. Certificările în domeniu (Mental Coaching – Global Professional Tennis Coach și Professional Tennis Registry) m-au învățat să practic antrenoratul la un nivel superior și să gândesc tenisul și legătura cu sportivul în cele mai mici detalii.

Am început tenisul la vârsta de 7 ani la clubul de tenis Voinţa Craiova. După prima diplomă la 9 ani, primul meu concurs câştigat a fost la vârsta de 10 ani la Râmnicu Vâlcea, iar un an mai târziu am jucat primul meu concurs internaţional la categoria “12 years and under”, unde am câştigat proba de dublu şi locul 3 la simplu.

De la 13 ani am început să joc la categorii  mai mari, având prestaţii bune şi foarte bune la mai multe concursuri.  La 18 ani, am reuşit să câştig Campionatele Naţionale pe echipe şi am ieşit pe locul doi la cele de Senioare alaturi de Alexandra Dulgheru, Raluca Olaru, Mihaela Buzărnescu şi Diana Iacob.

Am ieşit campioană naţională la dublu, categoria 14 ani, alături de Andreea Mitu şi pe locul 3 la simplu. Tot la vârsta de 13 ani am beneficiat de un Wild Card la un concurs ITF (18 ani), unde am reuşit să obţin primul punct pe tabloul principal, trecând primul tur. La vârsta de 14 ani, am avut onoarea să câştig un tur la proba de dublu la un ITF (18 ani) împreună cu Simona Halep şi tot la aceeaşi vârstă am urcat pentru prima dată pe podiumul unui concurs internaţional de 18 ani, la Timişoara. Categoria 16 ani am încheiat-o pe locul al treilea naţional, cu nenumărate concursuri naţionale câştigate şi, de asemenea, cu un loc 3 ocupat la simplu şi locul 2 la dublu alături de Andreea Mitu la campionatele naţionale. Tot alaturi de ea, am câştigat şi primul concurs ITF la dublu în Balş, unde am reuşit să cuceresc şi primul titlu ITF la simplu. Au urmat şi alte concursuri ITF, unde am reuşit să ocup locul 2, toate aceste rezultate ajutându-mă să intru în top 300 mondial.
La vârsta de 15 ani am jucat primul meu concurs WTA cu premii în valoare de 10.000$, unde am reuşit performanţa să ajung în sferturile de finală. De atunci am jucat mai multe concursuri WTA, iar rezultatele obţinute m-au ajutat să ajung pe poziţia 700 mondial la simplu şi 500 la dublu.

La vârsta de 17 ani am câştigat campionatele naţionale de dublu şi dublu mixt la Senioare şi am ocupat locul 3 la simplu. Datorită poziţiei mele în clasamentul WTA, la vârsta de 18 ani am beneficiat de o bursă integrală la un colegiu in SUA, la University of Oklahoma. Acolo am reuşit să ies campioană regională la dublu şi vicecampioană la simplu. La întoarcerea în ţară am jucat prima finală la un turneu cu premii de 10.000$ şi am câştigat primul concurs de dublu. După toată această activitate şi după rezultatele obţinute, m-am confruntat, din păcate, cu o accidentare. Astfel, am fost pusă în situaţia nefericită de a trebui să mă retrag din circuit.
După o perioadă de recuperare, am ales să îmi continui activitatea în antrenorat. În anul 2013, am început să lucrez la Tenis Club Stănică, unde am învăţat să lucrez cu copii de vârste şi niveluri diferite. Timp de patru ani am lucrat împreună cu ceilalţi antrenori ai clubului şi am reuşit să aducem sportivi în topul clasamentelor la categoriile de vârsta de 10 şi 12 ani.
În anul 2014, mi-am obţinut prima certificare GPTCA (Global Professional Tennis Coach Association) pentru mental coaching, iar în 2016 mi-am obţinut certificare PTR (Professional Tennis Registry) pentru tenisul de înaltă performanţă, juniori şi adulţi.